Even voorstellen: Ford Transit Custom elektrische bestelauto

12 mei 2023 • Laatste update: 115 dagen, 3 uur geleden

De Ford Transit Custom elektrische bestelauto geldt als een van de populairste keuzes bij vakmensen. Dus zoek je een duurzame bestelbus die ondertussen laadruimte biedt voor alles wat je wilt meenemen? Met deze bestelwagen rijd je op één accu dwars door Nederland en weer helemaal terug, dus is er niets om je zorgen over te maken.

We vergelijken onafhankelijk en keken daarom kritisch naar de Ford Transit Custom als elektrische bestelauto. Het is één van de opties voor jou als vakman, naast de andere merken en modellen die er beschikbaar zijn. We leggen je uit over de laadruimte en de range, net als over de aandrijflijn, de ruimte voor jouw materialen en de handige Pro Power Onboard-technologie. Lees het maar als de review van de Ford Transit Custom als elektrisch alternatief voor jouw werkbus.

In het kort: tot 9 m3 laadruimte en 380 kilometer range

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar de belangrijkste kenmerken van de elektrische Ford Transit Custom. Daarom zetten we die voor je op een rij:

  • Maximale laadruimte: 5,8 tot 9 kubieke meter (m3)

  • Maximaal toelaatbaar laadvermogen: 1.307 kilogram

  • Rijbereik: tot 380 kilometer

Opvolger van de Ford Transit Custom Plug-in Hybrid

De elektrische Custom is de opvolger van de Plug-in Hybrid van het merk en de diesel-bestelauto die je misschien wel kent. Die beide modellen en aandrijflijnen zijn nog steeds beschikbaar, dus je kunt ze prima met elkaar vergelijken.

De Ford Transit Custom Plug-in Hybrid combineert bijvoorbeeld een 11,8 kWh batterijpakket en een elektromotor met een 2,5-liter benzinemotor. De diesel-bus heeft een 2,0-liter dieselmotor. De Ecoblue-diesel van Ford heeft een trekvermogen van 2,5 ton. Zowel de Plug-in Hybrid als de volledig elektrische Ford Transit Custom hebben een trekvermogen van 2 ton.

De Ford Transit Custom Electric heeft een elektrisch bereik tot 380 kilometer en een vermogen van 136 of 218 pk. Dankzij 125 kWh DC-snelladen is de accu standaard snel weer vol. Bovendien biedt de bestelbus Pro Power Onboard-technologie, net als de plug-in hybride. Dat betekent dat je op locatie een eigen stroomaansluiting beschikbaar hebt.

Alle ruimte voor al jouw materialen

De Ford Transit Custom als elektrische bestelbus is er in twee varianten, namelijk als L1H1 en als L2H2. De L1H1 Ford Transit Custom heeft een maximale laadruimte van 5,8 m3. De L2H2 Ford Transit Custom vergroot die laadruimte naar 9 m3 en biedt dus de mogelijkheid om alle materialen moeiteloos mee te nemen.

Met Pro Power Onboard-technologie om te werken op locatie

Daarnaast heb je met Pro Power Onboard-technologie in de elektrische Ford Transit Custom altijd een eigen aansluitpunt voor stroom beschikbaar, waar je ook bent. Dus werk je vaak op locatie en heb je daar elektrisch gereedschap, lampen, laptops of andere apparaten nodig? Je sluit ze moeiteloos aan op de accu van de auto.

Wil je meer weten?

Vraag onze experts hoe je jouw bedrijf met elektrisch rijden kunt verduurzamen.


Deel dit artikel

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Ook interessant

Nissan e-EV200

Wat is de batterijlevensduur van een elektrische bestelwagen?

Lees meer

BlogTileImage2

Wat is het bereik van een elektrische bestelbus?

Lees meer

elektrische auto laden amsterdam

Elektrisch rijden: alles over de elektrische auto dat je moet weten

Lees meer

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van