Even voorstellen: Renault Kangoo ZE elektrische bestelwagen

27 juli 2023 • Laatste update: 125 dagen, 3 uur geleden
Zero-E

Partner with

De Renault Kangoo ZE is uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het jaar 2023’. Dat wil zeggen, de logische opvolger van dit model dat op het moment van schrijven al zes jaar meegaat. Het 2023-model heet Renault Kangoo E-Tech 100% Electric. Met een actieradius tot 300km, een motorvermogen van 120pk (90kw) en de mogelijkheid om in 27 minuten 170 kilometer actieradius te laden is het voor veel bedrijven de ideale elektrische bestelwagen.

We zijn natuurlijk niet van de marketingafdeling van Renault. Wel zijn we enthousiast over de elektrische bestelwagen, als logische opvolger van de Renault Kangoo ZE die er al vroeg bij was. De bestelauto heeft een trekgewicht tot 1.500kg en is er in een verlengde versie met lengte 2. Dat betekent dat de bestelwagen de meeste bedrijven genoeg ruimte biedt om alle gereedschappen en materialen mee te nemen.

‘Ideaal voor fleetowners’

De jury voor de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar roemt het innovatieve karakter van de opvolger van de Renault Kangoo ZE, net als de aantrekkelijke prijsstelling in het segment. Echt onderscheidend zijn volgens de jury bovendien de Refactory-activiteiten van Renault. Het merk loopt ermee voorop als het gaat om duurzaamheid. Tegelijkertijd wordt ‘Renault als stabiel […] ervaren’ door de jury, iets dat wordt beschreven als ‘verfrissend’ in de wereld van elektrische bestelwagens. Fleetowners kunnen blijvend op het merk vertrouwen.

Renault Kangoo E-Tech 100% electric in L1- en L2-versie

De Renault Kangoo E-Tech 100% electric is er in twee versies. Vergelijk de varianten en kies voor voldoende ruimte en laadvermogen om alle materialen, gereedschappen en andere spullen mee te nemen.

L1-versie

 • 3,9 m3 laadvolume

 • 500kg laadvermogen

 • 1.500kg trekvermogen

 • 314km actieradius

L2-versie

 • 4,9 m3 laadvolume

 • 800kg laadvermogen

 • 1.500kg trekvermogen

 • 305km actieradius

Voor zelfstandigen en wagenparken

De opvolger van de Renault Kangoo ZE elektrische bestelwagen biedt zowel zelfstandigen als complete wagenparken een aantal fijne extra’s. Renault investeert in innovatieve oplossingen, die elektrische mobiliteit makkelijker maken.

Voor zelfstandigen

 • Mobilize power solutions

  Later in 2023 maakt Renault deze oplossing beschikbaar voor zakelijke klanten. Het biedt mogelijkheden voor het installeren en onderhouden van de laadinfrastructuur. Bij Electrifleet kunnen we je daar nu al mee helpen.

 • Mobilize smart charge

  Dankzij slim opladen laden elektrische bestelwagens van Renault overdag of juist ’s nachts op, afhankelijk van wat het best uitkomt. Verlaag bovendien de CO2-footprint, door op de laden met de goedkoopste of juist de groenste energie.

Voor wagenparken

 • Mobilize power solutions

  Vanaf later in 2023 helpt Renault wagenparkbeheerders om over te stappen op elektrische mobiliteit. Door professionele laadoplossingen af te stemmen op behoeften, de locatie, de gebouwen of mogelijkheden bij werknemers thuis ontstaat de perfecte situatie. Bij Electrifleet helpen we je daar nu al mee, samen met onze professionele partners.

Elektrificeer met de opvolger van de Renault Kangoo ZE

De Renault Kangoo E-Tech 100% Electric is de opvolger van de Renault Kangoo ZE en belooft zeer succesvol te worden. Het model is in ieder geval de moeite van het ontdekken en verkennen waard.

Daar helpen we je bij Electrifleet natuurlijk graag bij. Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer of verwijzen we je door naar onze professionele partners.

Of bereken hoeveel voordeel elektrisch rijden jou zakelijk kan opleveren.


Deel dit artikel

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Ook interessant

tco

Total Cost of Ownership: hoe zat het ook alweer?

Lees meer

van 1

Welke bedrijfswagen is goedkoper en meer milieuvriendelijk?

Lees meer

opladen 3

Elektrische bestelwagen opladen: slechts 12,50 euro voor een ‘volle tank’

Lees meer

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van