Hoe duurzaam is de lease van een Volkswagen e-Crafter?

07 augustus 2023 • Laatste update: 114 dagen, 7 uur geleden

Je denkt aan de lease van een Volkswagen e-Crafter. Hoe duurzaam is die keuze? Duurzaamheid gaat over CO2-uitstoot, over (brandstof)verbruik en bijvoorbeeld over de levensduur. Wij zochten uit hoe het zit, zodat jij zeker weet dat je de juiste investering doet.

Een e-Crafter van Volkswagen is op basis van lease inmiddels nauwelijks duurder dan een model op diesel. Sterker nog, voor steeds meer bedrijven is de elektrische bestelwagen onderaan de streep goedkoper. Je maakt minder kosten voor onderhoud en reparaties, en je hoeft natuurlijk niet te tanken. Bovendien gaan de bedrijfswagens lang mee, waardoor fabrikanten zoals Volkswagen er steeds langere garanties op durven aan te bieden.

Tip: benieuwd of een Volkswagen e-Crafter voor jou al goedkoper is? Bereken het zelf met onze gratis rekentool.

Voldoende actieradius: zonder tussendoor bijladen

Heel belangrijk voor de duurzame lease van een Volkswagen e-Crafter is natuurlijk de actieradius. Jij wil zeker weten dat je niet steeds moet bijladen, bijvoorbeeld als je klanten bezoekt. Daarom zochten we voor je uit hoe het zit met de cijfers:

  • Bedrijven rijden gemiddeld 60 tot 100 kilometer per dag met hun bestelwagen

  • De Volkswagen e-Crafter heeft een actieradius van 115 kilometer (WLTP)

  • De maximale actieradius volgens fabrieksopgave is zelfs 173 kilometer

Moet je toch bijladen? Dan is de accu binnen 45 minuten weer goed voor 80%. Dat betekent dat je er weer minimaal 92 kilometer mee kunt rijden, zelfs bij koud weer.

Tip: met de lease van een volledig elektrische Volkswagen e-Crafter stoot je geen CO2 uit. Daarom ben je ook vanaf 2025 nog welkom in alle stadscentra en andere milieuzones.

Standaard 8 jaar garantie (ook op de accu)

De duurzaamheid van de lease van een Volkswagen e-Crafter draait om meer dan de actieradius alleen. Je wil net zo goed zeker weten dat je de bedrijfswagen jaren kunt blijven rijden.

Daarom biedt Volkswagen maar liefst 8 jaar garantie (tot een maximum van 240.000). Dat geldt natuurlijk voor de auto zelf, dus voor alle technische onderdelen zoals je dat gewend bent. Als je kiest voor lease heb je bovendien geen omkijken naar de APK en het onderhoud, net als andere kleine reparaties.

Ook geeft Volkswagen Bedrijfswagens standaard 8 jaar garantie op de accu (tot een maximum van 160.000 kilometer). Dat betekent dat je jarenlang op de accu kunt vertrouwen, om keer op keer op te laden en jouw klanten en opdrachten CO2-neutraal te bezoeken.

Verdiep je in de duurzame lease van een Volkswagen e-Crafter

Ben je benieuwd wat de lease van een elektrische Volkswagen e-Crafter jouw bedrijf kost? Of wil je meer weten over de duurzaamheid en de impact daarvan op de CO2-neutraliteit die je nastreeft? Wij helpen grote en kleine organisaties met hun verduurzaming, dankzij een duurzaam wagenpark. Daarin kan de e-Crafter van Volkswagen een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld op basis van lease.

Stel ons je vragen of bereken zelf of de lease van een Volkswagen e-Crafter voor jouw bedrijf een goede keuze is. Wij vertellen je graag meer.


Deel dit artikel

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Ook interessant

Nissan e-EV200

Wat is de batterijlevensduur van een elektrische bestelwagen?

Lees meer

Header man telefoon

Hoe kan ik medewerkers en klanten betrekken bij duurzame mobiliteit?

Lees meer

TCO Tool Banner Top Image

Hoe milieuvriendelijk is een elektrische bestelauto?

Lees meer

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van