Voor welke bedrijven is de lease van een Mercedes-Benz eSprinter interessant?

27 juli 2023 • Laatste update: 125 dagen, 3 uur geleden
Zero-E

Partner with

Je zoekt een elektrische bestelauto voor jouw bedrijf: wat is dan een goede keuze? De lease van een Mercedes-Benz eSprinter is vooral interessant als je zoekt naar degelijkheid, een representatieve uitstraling en jarenlange betrouwbaarheid. Het zijn die kenmerken waar de (elektrische) bestelauto’s van Mercedes om bekend staan.

Andersom betaal je een hogere prijs, omdat het merk duurder is dan een aantal alternatieven. Ook staan de bestelauto’s niet bekend om hun zuinigheid of lage verbruik. Met een elektrische bestelbus merk je daar minder van, omdat de actieradius van de Mercedes-Benz eSprinter goed is. Met een actieradius tot 120 kilometer of 142 kilometer kom je in de regio makkelijk heen en weer en rijd je moeiteloos langs meerdere klanten. Bovendien laad de accu in 20 minuten op van 10 tot 80% aan een snellaadpaal.

Voordelen van een Mercedes-Benz eSprinter

Dus, denk je aan de lease van een Mercedes-Benz eSprinter voor jouw bedrijf? Dan ben je niet de enige. Andere bedrijven die de lease van een elektrische bestelwagen van Mercedes overwegen kiezen vooral voor:

 • Duitse degelijkheid

  Er zijn natuurlijk meer Duitse merken beschikbaar, ook met bestelauto’s. Toch staan vooral de bestelwagens van Mercedes bekend om hun Duitse karakter. Dat betekent dat het merk onderdelen van goede kwaliteit gebruikt, die degelijk in elkaar zet en bekendstaat om de minimale slijtage daarvan. Zowel een nieuwe elektrische bestelauto als een gebruikte bestelwagen rijdt geweldig.

 • Luxe uitstraling

  Voor veel bedrijven is het belangrijk om representatief te verschijnen op de locaties waar ze werken. De lease van een Mercedes-Benz eSprinter is dan een interessante keuze. Het merk gebruikt degelijke materialen én werkt die netjes af. Sterker nog, de bestelbussen bieden een luxe uitstraling, die weinig andere merken weten te evenaren. Dat geldt voor zowel de buitenkant (exterieur) als de binnenkant (interieur).

 • Jarenlange betrouwbaarheid

  Bestelbussen van merken zoals Mercedes-Benz staan bekend om hun jarenlange betrouwbaarheid. Dat biedt mogelijkheden om een betaalbare gebruikte bestelbus aan te kopen. En het voorkomt hoge onderhoudskosten, als je een nieuwe bestelbus koopt. Bij de lease van een Mercedes-Benz eSprinter heb je geen omkijken naar onderhoudskosten. Toch is het goed om te weten dat Mercedes standaard 8 jaar garantie of tot 160.000 kilometer garantie biedt op de batterij. Dat zegt iets over de kwaliteit van de batterij en de bestelbus.

Voor bouw- en transportbedrijven en meer ondernemers

Uit onderzoek van het CBS blijkt al jaren dat het vooral bedrijven in de ‘burgerlijke en utiliteitsbouw’ zijn die vooral bestelbussen gebruiken. De eSprinter elektrische bestelauto van Mercedes-Benz lijkt dus vooral interessant voor:

 • Bouwbedrijven

 • Elektromonteurs

 • Loodgieters

 • Schilders

 • Glaszetters

De bouwbedrijven zijn samen goed voor ongeveer een derde van alle modellen op de Nederlandse wegen. Dat percentage loopt bovendien al een aantal jaren op. Een goede tweede sector is die van de groot- en detailhandel. En ook koeriers en transportbedrijven maken graag gebruik van bestelbussen, waaronder die van Mercedes-Benz.

Lease een Mercedes Benz eSprinter: Electrifleet helpt

Denk je na over de lease van een Mercedes-Benz eSprinter, maar twijfel je of dit voor jouw bedrijf een goede keuze is? Bij Electrifleet helpen we je graag. Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer of verwijzen we je door naar onze professionele partners.

Of bereken hoeveel voordeel elektrisch rijden jou zakelijk kan opleveren.


Deel dit artikel

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Ook interessant

tco

Total Cost of Ownership: hoe zat het ook alweer?

Lees meer

van 1

Welke bedrijfswagen is goedkoper en meer milieuvriendelijk?

Lees meer

opladen 3

Elektrische bestelwagen opladen: slechts 12,50 euro voor een ‘volle tank’

Lees meer

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van