Wat zijn de voordelen van duurzaam investeren?

12 mei 2023 • Laatste update: 115 dagen, 3 uur geleden

Duurzaam investeren ontwikkelt zich in hoog tempo tot de nieuwe norm. Waarom spreekt dat zoveel andere bedrijven aan? En wat kun je zelf doen om duurzamer te ondernemen? Wij zochten uit wat de voordelen zijn van een duurzame investering en hoe je daar zelf mee aan de slag kunt.

Wie investeert maakt kosten, met het doel om daar op termijn onderaan de streep meer aan over te houden. Dat verleidt tot een directe berekening en afweging van kosten en baten. Tegelijkertijd is er meer, zoals een imago op de lange termijn, goed werkgeverschap dat nieuw talent aantrekt en een bredere voorbereiding op de toekomst.

Voor meer dan het klimaat alleen

Duurzaam investeren draagt bij aan een beter klimaat. Toch is dat lang niet het enige voordeel. Het klopt dat het milieu en minder schade van ondervindt, maar als bedrijf profiteer je ook op heel andere manieren.

Duurzaam investeren levert minimaal drie voordelen op:

 • Kostenbesparing

  In steeds meer gevallen is de duurzame keuze de goedkopere optie, in ieder geval op de lange termijn. De duurzame alternatieven besparen kosten voor energie, transport of op basis van oplopende belastingen voor vervuilende processen.

  Tip:

  bereken zelf

  of elektrisch rijden voor jouw bedrijf al goedkoper is.

 • Positief imago

  Bedrijven die duurzaam investeren bouwen aan een positief imago. Dat geldt voor het algemene beeld naar buiten toe, net als voor goed werkgeverschap en de uitstraling naar medewerkers en nieuw talent. Dat maakt het makkelijker om nieuwe mensen aan te trekken.

 • Voorbereiding op de toekomst

  Als regelgeving strenger wordt zijn er in de eerste fase vaak subsidies beschikbaar. Dat wordt steeds minder, terwijl de voorwaarden worden aangescherpt. Door nu duurzaam te investeren ben je als bedrijf beter voorbereid op de toekomst die eraan komt.

5x groener en goedkoper

Het kantoor- of bedrijfspand kan stukken duurzamer en door hybride te werken kan de CO2-uitstoot flink omlaag. Het zijn slechts twee voorbeelden van duurzaam investeren, om daar op de lange termijn zelf de vruchten van te plukken.

NN zocht uit op welke vijf manieren het groener én goedkoper kan, dankzij duurzame investeringen. Naast het kantoorpand en hybride werken is het bijvoorbeeld verstandig om te investeren in duurzaam vervoer (LINK artikel Hoeveel CO2-uitstoot kan duurzaam vervoer voorkomen?), efficiënte IT en duurzame dataopslag of efficiënt gebruik van grondstoffen door circulair te ondernemen.

Duurzaam investeren in bedrijfs- en bestelauto’s

Begin met duurzaam investeren en maak meteen zoveel mogelijk impact: elektrificeer jouw wagenpark. Wie elektrisch rijdt bespaart met een bedrijfs- of bestelauto meteen heel veel CO2. Dat is dankzij het groeiende aanbod, de toenemende actieradius en de dalende prijzen vaak voordeliger dan je als ondernemer of organisatie zou denken.

Onze specialisten zoeken graag samen met je uit of jouw duurzame investering een goede keuze is. Stel ons je vragen of bereken zelf wat elektrisch rijden jou kost.


Deel dit artikel

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Ook interessant

BlogTileImage2

Samen schaalbaar de toekomst van mobiliteit vergroenen

Lees meer

Wallbox Pulsar Plus 4

Welke laadpalen kan ik kiezen (en hoe werken ze)?

Lees meer

fleet 2

Elektrische bestelwagen financieren: lease of eigen middelen?

Lees meer

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van