Ons services aanbod

Electrifleet biedt meer aan dan auto’s en laadpalen. Niet alleen losse producten maar vooral ook het complete pakket dat bij je past.

In het kort

Wij zoeken uit welke landelijke en gemeentelijke subsidies en belastingvoordelen voor jou gelden, en vragen deze voor je aan.

Alle regelingen op een rij
Bespaar op jouw wagenpark
Besteed het uit en bespaar kostbare tijd
Neem contact op

Subsidie aanvragen voor jouw elektrische auto: de mogelijkheden in 2023

Bij Electrifleet krijgen we regelmatig vragen over de precieze subsidies en regelingen die er beschikbaar zijn. Dus ben je benieuwd naar subsidie voor elektrische auto’s in 2023? De overheid probeert de aanschaf en het gebruik daarvan nog steeds te stimuleren. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er steeds veranderingen plaatsvinden. De Vamil-regeling is bijvoorbeeld niet meer beschikbaar voor alle elektrische auto’s. Op die manier probeert de overheid specifieke elektrische auto’s extra te stimuleren. Het gaat bijvoorbeeld om elektrische bestelauto’s.

We helpen je bij Electrifleet graag op een rij te zetten welke subsidie er beschikbaar is en hoe je in 2023 zo min mogelijk bijtelling betaalt. Op die manier weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, dus dat je de meest voordelige keuze maakt. Neem contact met ons op als je denkt aan zo’n investering, dan helpen we je graag. Hieronder zetten we op een rij welke subsidies er bijvoorbeeld beschikbaar zijn.

SEBA: subsidie voor emissieloze bedrijfsauto’s

De belangrijkste subsidie voor elektrische auto’s in 2023 voor ondernemers is de SEBA, de subsidie voor emissieloze bedrijfsauto’s. Deze subsidie is er zowel voor bedrijven die een elektrische auto kopen als leasen. De subsidie komt neer op 10% van de netto catalogusprijs voor een voertuig in categorie N1 of op 10% van de verkoopprijs zonder btw bij een voertuig in categorie N2. De subsidie bedraagt maximaal €5.000 per auto, dus kan een flink voordeel opleveren. Tip: kleine ondernemingen en non-profitinstellingen profiteren zelfs van 12% voordeel.

MIA en Vamil: voor elektrische bestelauto’s en slimme laadpalen

De MIA en Vamil-regeling zijn nog steeds beschikbaar, maar in 2022 zijn deze subsidies voor bedrijven wel op de schop gegaan. De belangrijkste aanpassing is dat de regelingen niet meer zomaar gelden voor alle elektrische auto’s. Zowel particulieren als bedrijven kiezen steeds vaker voor een elektrisch alternatief. De overheid heeft daarom besloten dat er minder stimulering nodig is.

Dat wil zeggen, voor de elektrische auto in het algemeen. De meer bijzondere en specifieke modellen hebben nog wel steeds ondersteuning nodig, dus daarvoor is belastingvoordeel beschikbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om elektrische bestelauto’s. Dat is een van de categorieën ‘bijzondere elektrische auto’s’ zoals de overheid die heeft vastgesteld. Het betekent in de praktijk dat we je nog steeds kunnen helpen door uit te zoeken hoe je de MIA en Vamil-regeling kunt gebruiken als je investering in een elektrische bestelauto, bijvoorbeeld samen met een laadpunt.

Gemeentelijke subsidies

Ten slotte zijn er in veel gemeenten gemeentelijke subsidies beschikbaar voor elektrische auto’s. Dat helpt bijvoorbeeld de kosten te drukken als je denkt aan laadpalen bij jou op het terrein of in de straat bij jouw bedrijf. En denk je aan laadpalen bij medewerkers thuis? Ook in die gevallen kan de gemeente soms helpen om het betaalbaar te houden.

Wij helpen je bij Electrifleet graag uit te zoeken wat er beschikbaar is aan subsidie in 2023, zowel landelijk als lokaal. Op die manier krijg je een compleet beeld van het voordeel dat je kunt behalen, om zeker te weten dat je een investering doet die niet groter is dan nodig. Het maakt de overstap naar elektrische (bestel)auto’s ook in 2023 zo voordelig mogelijk.

Waarom nu elektrisch rijden? (en niet later)

Bespaar kosten

Bespaar kosten

Je kunt geld besparen door de stijgende brandstofprijzen en de lagere operationele kosten van elektrisch.

Wees voorbereid

Wees voorbereid

No-emission zones zijn aangekondigd. Brandstofauto’s krijgen daardoor een steeds lagere restwaarde.

Bespaar lokale emissies

Bespaar lokale emissies

Bespaar lokale emissies Je kunt je CO2-uitstoot lokaal beperken en het milieu daarmee beschermen.

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van