Samen schaalbaar de toekomst van mobiliteit vergroenen

Branche: Retail MKB scale-up FTE: 100+ medewerkers Wagenpark: 30+ bedrijfswagens, LEV’s en fietsen

De toekomst is duurzaam en digitaal, in ieder geval voor scale-ups die bouwen aan de wereld van morgen. Ze groeien snel, merken dat mobiliteit verandert en zoeken naar innovatieve oplossingen om voorop te blijven lopen. Strategische partners inspireren met de mobiliteit van de toekomst, om het slimmer te doen dan iedereen die stil blijft zitten.

De duurzame visie van opschudders verandert markten én hun mobiliteit. Er wordt gezocht naar schaalbare oplossingen om het anders te doen, die onderaan de streep financieel kloppen. Verandering is de enige constante bij deze bedrijven, dus er is behoefte aan partners die professioneel weten waarover ze praten. Als EV’s en LEV’s goedkoper zijn en de toekomst hebben verdient dat de voorkeur, maar niet voordat precies duidelijk is hoe het meerjarenplan eruit ziet.

Duurzaam en schaalbaar: future-proof

Investeringen op de lange termijn verdienen zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Dat is de stellige overtuiging en duidelijke visie van vooruitstrevende bedrijven waarmee we samenwerken. Of het nu gaat om het Head of Delivery, de Manager Mobility of de Chief Sustainability: ze weten waar ze naartoe willen met het bedrijf.

Het is belangrijk om duurzaam te kiezen en schaalbaar te ontwikkelen. De huidige investeringen in schone technologie en bijvoorbeeld elektrische mobiliteit leveren op termijn de beste marge op. Dat geldt voor elektrische bestelbussen, LEV’s en elektrische fietsen. Bovendien biedt de vaak high-tech oriëntatie en duurzame missie van de scale-ups ze eigenlijk geen andere mogelijkheid.

Zeker weten dat het klopt

Tegelijkertijd is het belangrijk dat het complete plaatje klopt. Dat geldt voor te vermijden CO2-uitstoot, het bedrijfsimago en natuurlijk de financiën. De toegevoegde waarde van EV’s is bekend, maar hoe te beginnen vormt een belangrijke uitdaging.

Vooral scale-ups weten hoe een goed begin het halve werk is. En hoe kleine foutjes in de aanpak of strategie zich wreken als het plaatje groter groeit. Daarom moet het onderaan de streep allemaal kloppen. Pas als duidelijk is dat de complete vloot en de volledige infrastructuur passen binnen het beschikbare budget kan de volgende stap worden gezet.

Bovendien verandert er doorlopend van alles. Het laatste waar deze bedrijven op zitten te wachten is om hun medewerkers zelf opnieuw te gaan uitleggen hoe een nieuw type EV of LEV zich het best laat besturen.

Groen en geschikt om goed te groeien

We helpen scale-ups en andere innovatieve bedrijven om te vergroenen en om te groeien. We zoeken uit hoe EV’s goedkoper zijn op de lange termijn en hoe organisaties met slimme mobiliteit kunnen uitgroeien tot marktleider binnen hun branche.

Wij helpen subsidies te benutten, werken met onze partners de infrastructuur uit en houden alvast rekening met maximale schaalbaarheid. Samen ontwikkelen we de beste EV-vlootstrategie, wijzen we op beschikbare LEV’s en zoeken we innovatieve en creatieve oplossingen voor vervoer.

Onderaan de streep laten we zien hoe het goedkoper kan, trainen we medewerkers voor de nieuwe voertuigen en leggen we de basis voor mobiliteit die de toekomst verandert.


Deel dit artikel

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van