Wij helpen deze ondernemers uit te stralen wat ze hun klanten verkopen: een groene toekomst

Branche: Service- en installatiebedrijf FTE: 2 tot 5 medewerkers Wagenpark: 2 tot 5 bedrijfswagens

Wie iedere dag werkt aan meer duurzaamheid in de maatschappij kan bijna niet anders. Toch rijdt het gemiddelde loodgietersbedrijf nog geen elektrische bestelwagen. Dat is geen onwil, omdat installatiebedrijven echt wel zien dat elektrisch de toekomst heeft. Ze horen vooral over hoge kosten, en komen er niet aan toe om alle informatie door te nemen en uit te zoeken.

We spraken loodgieters, cv- en warmtepompinstallateurs en bijvoorbeeld airco-specialisten. Met zo’n twee tot vijf medewerkers en voor ieder een bestelwagen is het wagenpark belangrijk voor de bedrijven. Ze kennen de BENG-richtlijnen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen van voor tot achter, maar lopen vast als het gaat om elektrische bestelbussen.

‘Elektrische auto’s zijn de duurzame keuze’

Dat is geen onwil, omdat de bedrijven echt wel begrijpen dat elektrisch rijden duurzamer is. En sterker nog, wie dagelijks warmtepompen installeert begrijpt heel goed hoe belangrijk de energietransitie is. Bovendien past zo’n elektrische bestelbus veel beter bij de boodschap die deze bedrijven op hun klanten overbrengen.

Toch komt het er vaak niet van. De bedrijven zitten maandenlang volgepland. Dat is goed nieuws voor de ondernemers en medewerkers, maar minder voor het milieu. Alle informatie over kosten, verschillende elektrische modellen, de actieradius en wat erbij komt kijken aan laadpalen is ze te veel.

Hoge kosten en vooral veel informatie

Er zijn subsidies beschikbaar, dat weten de meeste loodgieters en andere service- en installatiebedrijven. Maar, ‘wat kost het onderaan de streep’? Het is ze vaak niet duidelijk.

Daarnaast voelt het niet goed om te investeren in een elektrische bestelbus waarvan niet precies duidelijk is hoe ver je ermee komt, hoe lang het opladen duurt en of dat opladen bijvoorbeeld thuis, op de zaak of onderweg moet plaatsvinden.

Het is voor veel van de loodgieters en warmte- en koude-specialisten simpelweg te veel informatie. Niet omdat ze het niet snappen, maar omdat ze wel iets anders aan hun hoofd hebben. Natuurlijk willen ze duurzamer, zoals ze ook hun klanten daarmee helpen. Het is de kunst om daar de juiste specialist bij te vinden die erbij kan helpen.

Klaar voor een groene toekomst

We horen van installatiebedrijven, loodgieters en cv- en warmtepompspecialisten dat ze klaar zijn voor een groene toekomst. Sommigen kijken al met een schuin oog naar de zero-emissiezones van 2025. In 30 tot 40 van de grootste gemeenten in Nederland mogen bestelwagens die nog CO2 uitstoten die zones dan niet meer in.

De drukke agenda en het harde werken zorgt voor voldoende inkomsten om te investeren, dus met een beetje hulp wil de gemiddelde ondernemer graag vooruit. Een elektrische bestelbus voorkomt bovendien zorgen over hoge (diesel)prijzen aan de pomp.

Bij Electrifleet helpen we met inzicht en overzicht. We leggen uit over beschikbare modellen, ook afgestemd op de bestelbus die ondernemers nu rijden. We zoeken uit welke subsidies er beschikbaar zijn, berekenen de totale kosten (Total Cost of Ownership) en zorgen voor de beste oplossing voor opladen. Met het complete plaatje helpen we (zelfstandig) ondernemers en kleine bedrijven om met hun bestelwagen uit te stralen wat ze hun klanten verkopen: een groene toekomst.


Deel dit artikel

Meer advies?

Wij staan altijd klaar voor je en geven je graag advies! Neem contact met ons op voor meer informatie

Copyright © 2023 Electrifleet | Privacyverklaring | Voorwaarden voor dienstverlening | Cookie statement | Ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van